Zonnepanelen

vakkundig geïnstalleerde zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de afgelopen steeds efficiënter en betaalbaarder geworden.
Als u waarde hecht aan duurzame energie zijn zonnepanelen daarom een logische keuze. De grote vooruitgangen in efficiëntie maken dat zonnepanelen een interessante investering zijn. Na installatie heeft u met de huidige energieprijzen een terugverdientijd van 5 tot 8 jaar waardoor het investeringsrendement tussen de 10 en 15% ligt. Bij Zonnepanelen Etten-Leur kunt u terecht voor uitgebreid advies en een vakkundige installatie.

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds goedkoper en daarnaast efficiënter geworden. Als u op zoek ben naar een duurzame energiebron zijn zonnepanelen op dit moment de beste keuze. Na het installeren van uw zonnepanelen heeft u met de huidige energieprijzen een terugverdientijd van zo’n 5 jaar, waardoor het rendement van uw investering tussen de 10 en 20% ligt. Bij Zonnepanelen Etten-Leur heeft u gegarandeerd onafhankelijk advies en een vakkundige installatie.

Voordelen van het laten plaatsen van zonnepanelen

  • Lagere energierekening
  • Mogelijkheid tot geld verdienen door terug levering van stroom (dit kan niet overal meer)
  • Een mooi investeringsrendement
  • Een waardestijging van uw woning
  • Niet meer afhankelijk van het elektriciteitsnet
  • Last but not least, het is milieubewust en beter voor onze aarde

waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

De juiste locatie op uw dak

Het is belangrijk om uw zonnepanelen op het zuiden van uw huis te laten plaatsen omdat de zon in het oosten opkomt en in het westen weer ondergaat. Hoe meer zon er op uw panelen komt, hoe hoger de energiewinning is. Zonnepanelen die op de noordkant geplaatst worden, brengen aanzienlijk minder energie op. Wanneer het dak alleen een oostelijke en westelijke kant heeft, is het belangrijk om eerst uit te rekenen of het nuttig is om zonnepanelen te laten plaatsen. Ook wanneer er te weinig plaats is op het zuiden door ramen of schoorstenen, is het niet altijd voordelig om zonnepanelen aan te schaffen.

Schaduw door externe factoren

Zonne-energie wordt opgewerkt door middel van zonlicht. Het is dus belangrijk dat er zoveel mogelijk zonlicht kan schijnen op uw zonnepanelen. De opbrengst van uw panelen kan drastisch dalen door te veel blootstelling aan schaduw. Buiten schoorstenen of ramen en de verkeerde positie van de zonnepanelen, zijn er ook externe factoren die voor schaduw zorgen. Zaken zoals hoge bomen of gebouwen kunnen ervoor zorgen dat uw dak te weinig zonlicht zal zien gedurende de dag. Bij hoge bomen kunt u dit probleem voorkomen door bepaalde takken te verwijderen, maar wanneer het een gebouw betreft kan het lonen om na te gaan of zonnepanelen wel rendabel zijn voor uw huis.

De juiste hellingsgraad

Als laatste is het ook belangrijk om rekening te houden met de hellingsgraad van uw zonnepanelen. Zonnepanelen die geplaatst worden met een hellingsgraad van 30 tot 45 graden Celsius zullen het meeste zonlicht opvangen. Deze helling wordt soms volledig opgevangen door de structuur van uw dak, maar het kan ook bereikt worden door de constructie waarop de zonnepanelen geplaatst worden. Als de hellingsgraad van het dak veel groter is, wordt het lastig om de zonnepanelen in de juiste hoek te installeren. Ook in deze situatie loont het om na te gaan welke opbrengst er behaald kan worden in uw situatie en of dit voldoende is om uw zonnepanelen rendabel te maken. Om na te gaan of zonnepanelen rendabel zijn voor u, kunt u bij ons altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.

waarom zonnepanelen van zonnepanelen etten-leur?

Scherp geprijsd

Beste merken zonnepanelen

Vrijblijvend en vakkundig advies

Montagematerialen altijd aanwezig

Ervaren vakmannen voor installatie

Hoog rendement

ervaringen van onze klanten

Na bellen is er snel een afspraak gemaakt en binnen een week werden de zonnepanelen geïnstalleerd. Top service! Mocht ik nog een keer zonnepanelen nodig hebben zou ik zeker terugkomen bij Zonnepanelen Etten-Leur.

Pieter de Hond

Klant Zonnepanelen

Door de aparte bouw van ons huis twijfelde ik eerst of het mogelijk was om zonnepanelen te laten plaatsen. Gelukkig dacht Zonnepanelen Etten-Leur met ons mee en konden er toch zonnepanelen geplaatst worden!

Anja de Jongh

Klant Zonnepanelen

Mijn gevel moest nodig gerenoveerd worden en op aanbevelen van vrienden heb ik contact opgenomen met Zonnepanelen Etten-Leur. Mijn gevel is snel en grondig aangepakt en ik ben zeer tevreden over het resultaat.

Mark Neelen

Klant Gevelrenovatie

Word jij ons volgende succesverhaal?

Vraag hieronder direct een offerte aan en wij nemen binnen 24 uur contact op.